|
ULUSÇULUK VE IRKÇILIK Çarşamba, 07 Temmuz 2010 Yıl 1944, 12 Kasım günü, ulusal ayaklanma ve kanlı savaş hesabına Doğu Türkistan’ın Gulca şehrinde Şarki Türkistan... Devamını oku...
|
Fatih ERGE tarafından yazıldı.
|
|
Cumartesi, 14 Ağustos 2010 21:40 |
|

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Cemiloğlu, Tekirdağ’da:
Gelibolu Şehitliğini ziyaret maksadıyla İstanbul’ a gelen ve oradan da İstanbul Kırım Türkleri Derneği Başkanı Celal İçten ve aileleriyle birlikte 2 günlüğüne Gelibolu Şehitliğini ziyarete giden Türk dünyasının efsane lideri Mustafa Cemiloğlu, şehitlik ziyareti sonu İstanbul’ a dönerken birkaç saatliğine de Tekirdağ Kırım Türkleri Derneğini ziyaret etti. 08.08.2010
Dernekte, dernek yöneticileri tarafından karşılanan Cemiloğlu AA Tekirdağ Muhabiriyle de kısa bir söyleşi yaptı. AA Muhabirinin bir sorusuna Cemiloğlu; Süleyman Demirel zamanında 1000 konut projesi başlatılmıştı. O gerçekleştirildi. Ukrayna’ dan sonra en çok Türkiye’ den yardım aldıklarını belirten Kırımoğlu, yeni seçilen Cumhurbaşkanından sonra hükümetin bize olan siyaseti değişti. Kırım Tatarları için her sene 15 milyon dolar ödenek ayrılmaktaydı. Bu sene kriz bahane edilerek hiçbir ödenek ayrılmadı. Sıkıntılarımız artıyor” Dedi. Dernek yöneticileri tarafından Dernekte 1 saat kadar misafir edilen ağırlanan Cemiloğlu, AA. Muhabiri tarafından fotoğrafları çekildi ve kendisine Kırım Tatarlarının sürgünü, sürgün hayatı, geri dönüş mücadelesi ve kendisiyle ilgili mücadeleli hayatı hakkında bazı sorular soruldu ve her bir sorusu için ayrı olarak cevabını aldı.İlk kez Tekirdağ’ a gelen Mustafa Cemiloğlu öteden İlimizi merak ettiğini söylüyordu. Şube Başkanı Fatih Erge’ nin, Gelibolu ilçesi Güneyli Köyünde yerleşik 20 kadar Tatar ailesiyle tanışmak üzere Gelibolu’ ya gittiği gün tevafuken aynı gün ve saatlerde de Cemiloğlu Gelibolu’ dan Tekirdağ’ a gelmişti. Misafirler Dernek eski başkanı Hasan Erge ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Cemiloğlu’ na, Tekirdağ ve Trakya’ da tahminlerin çok üzerinde bir Tatar nüfusunun bulunduğu anlatıldı ve Saray, Çorlu ve Hayrabolu ilçesinde kabirleri bulunan Kırım hanları ile hanzadeler hakkında bilgiler verildi ve Tekirdağ’ ın Kırım Tatarları için önemine atıfta bulunuldu. Verilen bilgilerden çok memnun kalan Cemiloğlu Tekirdağ Kırım Türkleri Derneği Trakya bölgesinde önemli çalışmalar yapıyor bunu takip ve takdir ediyoruz. Bölgede yaşayan Kırım Tatar Türklerinin derneğimiz etrafında kenetlenmeleri gerekiyor burada oluşan güç Kırıma yansıyacaktır. Dedi Tekirdağ’a yine özel olarak gelebileceğini belirten Efsane Lider Cemiloğluna Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özver’ de “1977 yılında İstanbul’ da ‘ Esir Türklere Hürriyet’ yürüyüşü yapıyorduk. Sizin dikenli tel arkasında resminiz olan bir afiş vardı. Sonra sizin için öldü dediler, cenaze namazını kıldık ve mevlitler yaptık.” Şeklinde bir hatırasını anlattı. Cemiloğlu da gülümsedi “ Evet, öyle şeyler olmuş burada hatta benim cenaze namazımı kılanların bir kısmı ölmüş, çocukları o afişleri bana getirip verirken bana dediler ki; cenaze namazınızı kılan babalarımız öldü, siz yaşıyorsunuz, latifesinde bulundular” Dedi. Cemiloğlu’ na Dernekten ayrılırken Erdoğan Aslıyüce’ nin “ Turan’ dan Kırım’a “ adlı kitabı ile Şube tarafından çıkarılan ÇOKRAK Dergisi takdim edildi. Misafir böylece Tekirdağ’ dan çok memnun olarak ayrıldı.

|
|
Son Güncelleme: Pazartesi, 16 Ağustos 2010 20:00 |
Yorum ekle
|
|