Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen Kırım Ansambli Türkiye turnesinin Tekirdağ ayağında duygulu anlar yaşandı.
8 Ocak’ta başlayan Türkiye Turnesi Ankara, Ceyhan, Nevşehir, Kırıkkale’nin ardından 21 Ocak’ta Tekirdağ’da büyük ses getiren turne. Gebze, Kocaeli, Bandırma, İzmir ve 30 Ocak’ta İstanbul’da son bulacak turne Türkiye genelinde büyük ses getirmesi bekleniyor. Kırım Ansambli’nin başkanı Server Kakura; “Türkiye’de milyonlarla ifade edilen Kırım Tatar-Türk’ü yaşamakta, bizde ekip olarak senede birkaç defa Türkiye’ye geliyor, soydaşlarımızın özlemlerini bir nebze olsun gidermeye çalışıyoruz. Bizlere Türkiye’de çok sıcak davranıyorlar bunun için müteşekkirim” dedi
TeKirdağ – Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tekirdağ Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Tekirdağ Ak Parti Milletvekilleri İç İşleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Necip Taylan, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz ve Rüya Yılmaz Ak Parti İl Başkanı Soner Çizen, Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İL Başkanı Yunus Meral ve Yönetim kurulu üyeleri, HAS Parti İl Başkanı ve Kurucu üyesi Eyüp Kanar, Kurucu MKYK Üyesi Ahmet Akçay ve yönetim kurulu üyeleri, TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasının Tekirdağ’da önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
Namık Kemal Üniversitresi Piramit Salonunda gerçekleşen, sunuculuğunu Pınar Kurt’un yaptığı gecede açılış konuşmasını Dernek Başkanı Fatih Erge yaptı. Konuşmasında: Bu yıl 2. Sini düzenlediğimiz Kırım gecesinin coşku içinde geçmesi temennisinde bulunarak, Gecenin gerçekleşmesi için Trakya’da Kırım’dan göç etmiş köylere ulaştık, davetimizi reddetmeyerek bu gece ilk defa aramızda olan köy temsilcileri var diyerek, Karamusul, Emirali (Lüleburgaz), Emiryakup (Hayrabolu), Ballıhoca (Muratlı), Şahbaz, Yakuplu, Türkgücü (Çorlu) köy isimlerini zikreden Başkan, Saray’dan katılan Kaplan Giray Han’ın torunu Kaplan Giray’a da hoş geldiniz diyerek sözlerine son verdi.
Kırım’ın en popüler sanatçıların yer aldığı gecede Server Kakura, Rıza Yusuf, Dilaver Osman, Asiye Sale, Emine Osman, Arsen Bekirov gibi 20 kişilik dev kadro dinleyicilere unutulmaz duygulu anlar yaşattılar, Kırım Ansambli Halkoyunları ekibinin birbirinden farklı oyunları (Kına Oyunu, Gelin Oyunu, Tım Tım…) izleyicilere Kırım Tatar kültürünün en güzide örneklerini sergilediler.
Gecenin gerçekleşmesinde katkıları geçenlere birer şükran beraatı takdim edildi. Çorlu Kırım Türkleri Derneği Başkanı İsmail Tonguç’un (81) Rıza Yusuf’un (72) Dobruca’da geçen bir hatırasıyla bağlantılı şiirinde duygularına hâkim olamayarak sahneye çıkıp sanatçıyı tebrik etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.